user-image
Okänd
Annat ,16 år

blir mobbad för att jag inte vet vilken kön jag har. vill bara försvinna! hjälp mig snälla.


SVAR

Hej!

Du berättar att du blir mobbad och detta på grund av din känsla av att du inte vet vilket kön du är. Det låter som att det verkligen är tufft och jobbigt. Du har rätt att vara den du är, du har rätt att känna dig trygg och ingen har rätt att få kränka dig.

När och vart sker detta? Hur ofta sker det? Du berättar att du vill försvinna, är det så att du har självmordstankar?

Skolan har ansvaret för att du ska kunna ha en trygg skolgång. Det betyder att de måste ta dina känslor och upplevelse på allvar och lösa de kränkningar du får. Är det någon som vet om detta? Någon vuxen du har förtroende för i skolan? Om du inte vågar berätta dina känslor och upplevelse öga mot öga, så kan skriva ett brev/lapp vara ett lättare sätt att förmedla det man tänker och känner. Det är viktigt att berätta för någon vuxen, så att situationen för dig kan förbättras. Har du berätta för dina föräldrar? Bra steg att du hörde av dig till mig! Tyvärr är det lite svårt att stödja dig just nu mer än såhär, eftersom jag inte har så mycket information om dina upplevelser och situation. 

Elevhälsoteamet på skolan är några man kan vända sig till, då dem oftast jobbar med att se till så skolan jobbar med att stoppa och förebygga kränkningar. Om kränkningarna sker på internet, är det webbansvariga på sajten som har ansvar, men även skolan till en viss del. På väldigt många sajten kan man då anmäla kränkningar.

Kom ihåg, det är aldrig ditt fel till att du blir kränkt och utsatt. Du har mänskliga rättigheter precis som alla andra att få vara den du är.


Visningar : 1668

Senaste frågorna

Se Alla