user-image
Okänd
Kille ,13 år

Tja Björn jag blir mobbad ”typ” varenda dag jag går i sjuan jag blir oftast mobbad för att idioterna tycker jag e ful och så. Men jag skiter i va de säger och sägr oftast till läraren men min klasskompis slutar i kalssen tack vare idioterna som mobbar oss har du båge bra tips till comeback lines och sånt kanske eller båge tips hur man får dem att sluta


SVAR

Hej!

Du berättar att du känner dig utsatt och att de kränker dig för ditt utseende. Det förstår jag är jobbigt att höra och bli behandlad så. Du har rätt att vara den du är, du har rätt att känna dig trygg i skolan. 

Du berättar att läraren vet om detta. Vad gör läraren? Det är viktigt att du blir tagen på allvar och att de gör något åt detta, för det är skolans skyldighet. Det är väldigt viktigt att tänka på att detta är vuxnas ansvar att få stopp på, inte du som elev. Det betyder att det inte är okej att behandla dem illa själv. Därför kommer jag inte ge sådana tips. 

Har ni en kurator på skolan? Dit går det att gå för att få stöd kring detta. Vet dina föräldrar om detta? Om skolan inte gör något åt detta, så är det bra om föräldrarna vet om det så de kan trycka på skolan att faktiskt ta sitt ansvar som de är skyldiga till.

Hur har du det med andra kompisar? Umgås du med någon som behandlar dig bra? Det är bra att ha en fritidsaktivitet/hobby, som kan göra att du i alla fall mår lite bättre då och som även gör att du har chans att lära känna nya.

Den vanligaste orsaken till att man kränker och utsätter andra, är att man själv som mobbare mår dåligt. Det är ingen ursäkt, men det ger en förklaring till varför man kränker andra. Det är aldrig ditt eget fel till att du blir mobbad.


Visningar : 1678

Senaste frågorna

Se Alla