user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Ja är en tjej på 14 vintrar. Ja har de jätte jobbigt hemma och mår inte alls bra, jag är rädd att åka hem o framförallt träffa min pappa… Ja vill flytta här ifrån! Jag håller på att ge upp hoppet helt nu… Snälla hjälp!


SVAR

user-image

Hej och tack för din fråga!

Jag förstår att det är en jobbig situation och vill bara säga hur modig du är som ber om hjälp när du har det tufft! Som barn ska man aldrig behöva vara rädd för att åka hem eller för att träffa sin förälder utan man har rätt att få hjälp för att man ska kunna må bra och vara trygg! 

Har du någon person i din närhet som du kan prata med om hur du mår? Du ska inte behöva vara ensam i detta och det kan vara skönt att få prata med någon som kan ge en stöd! Kanske kan du vända dig till en lärare eller en skolsköterska eller en kurator på din skola eller på ungdomsmottagningen?

Om det känns läskigt finns det också olika organisationer som man kan kontakta och där man också kan vara anonym i sin kontakt. 

Trygga Barnen

Om du vill kan du vända dig till oss på Trygga Barnen, vi jobbar med att stötta barn och unga i familjer där det finns föräldrar som dricker för mycket, tar droger eller mår psykisk dåligt. Vi har tystnadslöfte

Det finns lite olika sätt att komma i kontakt med oss:

Vi finns på KiK, alla dagar 10-18 samt onsdag, torsdag och söndag 20-22

KiK: tryggabarnen

Mail: kontakt@tryggabarnen.se

Telefon (vardagar 9-17): 070-47 77 910

BRIS

BRIS, barnens rätt i samhället, har en chatt där man kan få chatta med en kurator och där man kan vara anonym om man vill.

För att komma till chatten följ länken: https://www.bris.se/?pageID=189

Deras öppettider är: Måndag - Söndag 14-21 (Ons 17 - 21)

Man kan även ringa eller maila om man vill. Kontaktuppgifter finns på: www.bris.se

Flytta hemifrån:

Om man vill flytta hemifrån innan man har fyllt 18 år så kan man i vissa fall få hjälp av socialtjänsten. För att kunna hjälpa dig behöver socialtjänsten göra en utredning av din situation. Utifrån utredningen, där de pratar med dig och dina föräldrar och ibland andra i din närhet, så kan de sedan eventuellt hjälpa dig med annat boende eller andra former av stöd.

Skolsköterskan, kuratorn eller ungdomsmottagningen kan hjälpa till i kontakten med socialtjänsten. Man kan även ringa socialtjänsten i sin kommun för rådgivning utan att berätta vad man heter och ställa frågor kring vilket stöd de kan erbjuda just dig.

På denna hemsidan finns väldigt bra info om socialtjänsten: www.kollpasoc.se

Du är inte ensam! Det finns hjälp att få! Massa styrkehälsningar // Bonnie 


Visningar : 2396

Senaste frågorna

Se Alla