user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är en tjej som har hår ovanför läppen, alltså mustasch, och jag känner mig jätteotrygg med det eftersom att det bara är killar som har det. Jag försöker dölja det mycket och håller oftast min hand för munnen när jag pratar men då ser det ändå konstigt ut. Jag får ofta kommentarer som: ´´Men hallå, du har ju mustasch, ska inte du raka bort det? Min mamma säger att jag absolut inte ska raka bort det. Snälla hjälp mig, vad ska jag göra? Hälsar en förtvivlad femtonåring.


SVAR

user-image

Hej! 

Vet du, jag har också mustasch! Jag tyckte också det var jobbigt när jag var yngre. 

Det är så himla vanligt att tjejer har hår på läppen/hakan/magen/ryggen/rumpan. Nästan alla har det, det är hormonellt styrt och inget man kan rå för. Det är bara att ingen pratar om det så mycket och det visas tyvär inte alls i media. Detta på grund av att det finns vissa föreställningar om hur tjejer ska och inte ska se ut. 

Såhär tycker jag; ingen ska bestämma om du ska ta bort den eller inte ta bort den. Du bestämmer själv över din kropp! Om det verkligen är jobbigt för dig kan du ju ta bort den. En annan strategi är att ha den kvar och helt enkelt be folk skita i hur du ser ut. 

Vad du än gör är det ditt eget val och vad du än beslutar kommer det vara ett bra beslut! 

// Agnes 


Visningar : 1415

Senaste frågorna

Se Alla