user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag vet inte vad jag ska göra när jag har det jobbigt hemma! Ibland känns det verkligen som att jag inte trivs med mina föräldrar.. Det är inte så att de slår mig eller nånting men dom har absolut noll respekt för mig!! De bara skriker hela tiden eller så fort man har en åsikt. Vi sysslar mycket med hundar och det känns ibland som att de beter som om jag vore en hund! Att de ska vara de dominanta och jag måste exakt som de säger! När jag hör mina kompisar prata med deras mamma om alla deras problem blir jag bara skit ledsen för jag vill också ha en mamma som man kan berätta allt för utan att hon säger jag är en mes och måste skärpa till mig! Jag brukar tänka att jag har ingen mamma för hon är mer som en chef till mig! Och innan ni säger att jag måste bara försöka ha en lugn konversation med dem om detta så vet jag redan att det inte går.. De kan inte lyssna på mig! Dom bara hittar nånting att skälla ut mig för! Det kvittar vad det handlar om! Sen vågar jag inte prata om detta för en kurator för jag har inte lätt att prata och säga vad jag känner för någon. Det är bland annat därför jag skriver nu… Jag undrar bara vad ni tycker jag ska göra.. Tack i förhand


SVAR

user-image

Hej! Jag förstår att det här måste vara jättejobbigt. Min första fråga eller tips är: har du berättar för dina föräldrar hur du känner och att du gärna skulle vilja kunna prata med din mamma? Om inte så tycker jag att du ska börja med att prata med dem och berätta hur du känner. Om du har försökt det och det inte funkar så tycker jag att du ska försöka hitta någon annan vuxen som du kan prata med. Det kan vara en lärare eller kurator på skolan eller en ledare/tränare eller kanske kan du skaffa dig en mentor via t.ex. Mentor Sverige? 

Kom ihåg att du förtjänar all respekt och att du definitivt inte är en mes. Att prata om sina känslor och visa sig svag är bland det starkaste en människa kan göra! Stort lycka till!


Visningar : 1075

Senaste frågorna

Se Alla