user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hur ska man hittat motivationen till skolan om man har tappat motivationen helt och åket ? Det har gått så långt att jag hellre stannar hemma än går till skolan. Det känns hemskt att det ska behöva vara så men jag vet inte hur jag ska orka ta mig till skolan helt ärligt.


SVAR

Hej och tack för din fråga!

Det är inte ovanligt att tappa motivationen till skolan, så du är verkligen inte ensam. Varför det blir så kan det finnas många anledningar till. Hur länge har du känt så här? Var det något som hände i skolan som gjorde att du tappade motivationen? Har du trivts i skolan tidigare? 

Att inte trivas i skolan kan bero på att man inte hänger med i skolarbetet, men det kan också bero på att man ligger före och blir uttråkad. Ibland kan det vara jobbigt med vänner, och kanske mobbning som ligger bakom. Eller en känsla av att det inte är någon idé att gå i skolan för att det är svårt att få jobb efteråt. 

Du vet kanske redan nu varför?

Om du egentligen trivs i skolan och bland kompisar men ändå känner så här kanske man måste leta efter andra orsaker. Känns livet också tungt och jobbigt? 

Oavsett vad det beror på, så är det bra att prata med någon om hur du känner. Kanske med en vän, eller en vuxen som du litar på. Du kan alltid kontakta en stödverksamhet på nätet om du inte vill prata med någon du känner, t.ex. BRIS. 

Ta hand om dig, och skriv igen om du undrar något mer!


Visningar : 3433

Senaste frågorna

Se Alla