user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Jag älskar inte min kropp. Jag har väldigt smal midja o tjocka lår och röv, vaderna är inte heller så små. Jag är ju inte tjock, har storlek 29 eller M i byx storlek. Men jag känner mig tjock , känner mig inte smidig. Känner mig ful … (mina vänner väljer alltid min bästis före mig). Jag är 14 år , och har haft mensen i 3 år så kommer inte bli längre. Men är iallafall 157cm lång och väger 62kg , jag vill gå ner till 55kg iallafall.


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Det är inte alls ovanligt att inte älska sin kropp. Tyvärr, eftersom alla kroppar faktiskt är värda lika mycket, och är värda att tycka om. Att känna sig fel och ful är inte heller ovanligt, och att känna sig osäker på om ens vänner tycker om en. 

Det viktiga är att förstå att det inte handlar om dig. Ibland växer man ifrån kompisar, eller upptäcker att man är för olika. Det händer även vuxna, men kanske mest i tonåren då man utvecklas som mest. 

Tankar på vikt och utseende kan ibland bli väldigt jobbiga. Det viktiga är att må bra i den kropp man har, inte att den ska se ut på ett särskilt sätt. Det är inte heller dåligt att inte vara smidig. Däremot kan man träna och röra sig för att må bra och kanske bli mer smidig och stark. 

Ibland måste man jobba på att tycka bättre om sin kropp. Ett sätt kan vara att faktiskt inte läsa om bantning och vikthets, utan att hitta konton på t.ex. Instagram som handlar om att trivas med sig själv, att tycka om sig själv och att alla kroppar får finnas. 

Skriv gärna om du undrar något mer!


Visningar : 1271

Senaste frågorna

Se Alla