user-image
Okänd
Tjej ,17 år

gHej! Jag är en kurdisk tjej på 17 år, går andra året på gymnasiet och har skilda föräldrar. Jag vill inte bo hos min pappa (Har sedan länge tillbaka slutat ha kontakt med honom) och jag vill verkligen inte bo kvar hos min mamma och hennes svenska man som hon varit gift med nu i snart 12 år. Jag har inte något problem med min mamma utan det är min styvpappa som är problemet. Han har ett problem med alla barn som min mamma haft med min pappa. Min styvpappa har kastat ut mina 2 äldre bröder tidigare och han nu hotar med att kasta ut mig med snart. Bortsett från detta så trycker han ner mig psykologiskt varje dag. Han tar ut sin ilska på mig, hotar med att gifta bort mig så fort jag blir 18 – hotar med att jag inte får gå på universitet och att om jag lämnar familjen så får jag aldrig mer återvända. Finns det någon chans att socialtjänsten kan hjälpa mig med en lägenhet utan att jag blir omhändertagen eller hamnar på kollektivboende eller liknande?


SVAR

user-image

Hejsan!

Vad bra att du hör av dig och håller verkligen tummarna för att det har löst sig vid det här laget! Socialtjänsten kan absolut hjälpa dig med en lägenhet så länge du är tydlig med vad som har hänt och varför du är i behov av ett eget boende. 

De kommer att göra en utredning där de går igenom dina förutsättningar, hur ditt liv ser ut just nu med mera för att komma fram till en så optimal lösning som möjligt. Dock låter det som att just en egen lägenhet är mycket aktuellt om inte socialtjänsten gör ett undantag, men det är toppen bara du tar kontakt med dem och förklarar din nuvarande situation. De finns för att ge stöd och hjälp.

Hör av dig igen om du fortfarande behöver vägledning eller tips, kram!


Visningar : 1480

Senaste frågorna

Se Alla