user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Är så missnöjd med min kropp. Jag har stora lår och stora höfter. Jag är 176cm lång och väger 58kg. Så hur skall jag få mindre lår? Borde jag gå ner i vikt? Vill verkligen vara nöjd med min kropp så väldigt tacksam för svar!!


SVAR

Hej och tack för din fråga!

Du är inte ensam om att vara missnöjd med kroppen. Tyvärr är det vanligt idag och det är lätt att tro att det bara en viss typ av kropp som är ok eftersom det är den som syns. Egentligen finns det enormt många olika typer av kroppar, i olika storlekar och former. 

Några saker som kan vara bra är att t.ex. följa kroppspositiva konton på sociala medier, börja träna något som är roligt för att känna att kroppen är stark och bra. Det kan också vara bra att medvetet försöka berömma sig själv. Att gå en kurs i teckning och kroki kan också vara bra för att de som står modell har helt vanliga kroppar och inte som det vanliga snäva idealet. 

Jag tycker att det viktiga är hur man mår, inte hur mycket som vågen visar. Att bli nöjd med sin kropp är inte alltid lätt, men det går om man jobbar på det. Du har rätt att vara precis som du är, varken mer eller mindre. 

Ta hand om dig!


Visningar : 1138

Senaste frågorna

Se Alla