user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej! Jag är en tjej på 14 år och har skilda föräldrar. För cirka ett år sedan när jag skulle sova hemma hos min pappa så skulle jag sova i samma säng som honom. Det var som vanligt jag sov men mitt i natten vaknar jag av att sängen liksom studsar upp och ner. Jag tänker en stund om vad det kan vara men jag rör mig diskret för att pappa inte skulle märka något. Efter ett tag så ser jag att min pappa ligger och runkar bredvid mig. Jag ville inte att pappa skulle märka att jag hade sett vad han gjorde så jag lossades som om jag sov men var vaken tills han var klar. Under tiden jag låg där så ville jag bara resa mig upp från sängen och springa hem till mamma istället, men jag har under hela mitt liv känt skulder för andra personers känslor, så jag ville inte lämna pappa ensam och inte med min syster. Det har inte bara hänt en gång att jag har vaknat mitt i natten under sådana lägen, men jag kommer inte heller ihåg hur många gånger det har hänt. Förmodligen ett tre tal gånger om inte mer. En gång så skypade han samtidig med sin särbo som bor i en annan stad och det var riktigt obehagligt, de hade sex på nätet kan man väl säga. Jag har under den närmaste året tänkt på det här mycket och tycker att det är obehagligt. Men nu har vi haft en genom gång i skolan om puberteten. I slutet fick vi veta vad det finns för olika sorters sexuella övergrepp och en ämne fastnade jag på, incest. Så min fråga är om detta fall var olagligt och om det var en incest? Eftersom jag inte ville att min pappa skulle runka/ha samlag när jag var i närheten. om detta fall skulle vara en incest eller något liknande vad ska jag göra? Jag har heller inte berättat detta för någon.


SVAR

user-image

Hej!
Först och främst vill jag tacka dig för att du ger mig förtroendet att svara på detta. Tycker det är så modigt av dig att våga berätta för mig. 

Det du beskriver är inte okej. Du är ett barn och din pappa skall inte göra så då du är i närheten. Som jag förstår det har han inte rört dig, men det han har gjort är ändå brottsligt då du behövt närvara/titta på då han utfört sexuella handlingar med sig själv. Vill du kan du gå eller ringa till polisen på 114 14 och berätta vad som hänt , för det är brottsligt och du har rätt att anmäla. Du kan också ringa till en jurist (en advokaat) och berätta för de vad som hänt och fråga om råd, då behöver du inte anmäla direkt men du får information om hur du kan anmäla och vad det innebär. Advokatbyrån KLINT har ett journummer du kan ringa dygnet runt; http://www.advokatklint.se/jour 08-121 501 12.


Vad tror du skulle hända om du berättade för din pappa att du mår dåligt över detta? Kanske skulle han sluta då? Jag förstår också om du inte vågar berätta för din mamma, men kanske finns det någon annan vuxen i din närhet du kan prata med, en lärare eller släkting? Du kan också gå till skolkuratorn. 

Avslutningsvis vill jag säga att jag tycker du är jättemodig som berättar och som börjat tänka att detta faktiskt inte är okej, han är din pappa och du ska vara trygg när du är med honom, och detta är ju inte trygghet. 

Tveka inte att höra av dig igen om du har fler frågor. Glöm inte att du är modig!

All styrka,
Emma 


Visningar : 1068

Senaste frågorna

Se Alla