user-image
Okänd
Kille ,22 år

asså jag börjar bli orolig för min bror han har börjat ta droger och skit igen och jag är rädd att han tar en över dos eller typ kör drogad och kör ijäl sig jag är bara 15 och han är 22år och jag vet the fan vad jag ska göra är tacksam för svar då de börjar bli allvarligt


SVAR

user-image

Hej,

Jag förstår att din bror är viktig för dig och att du därför känner dig rädd att något ska hända honom. Det är svårt när någon som betyder mycket för en lever farligt.

När vi känner oss rädda och oroliga försöker vi ofta ha kontroll över andra människor. Men vi kan faktiskt inte kontrollera andra människor hur mycket vi än önskar och försöker, t.ex. om någon annan tar droger eller dricker. Att vi då inte lyckas kontrollera den andra skapar massor av stress och en känsla av misslyckande. Desto mer vi håller på med att kontrollera någon med missbruk kommer vi att utsätta oss för besvikelser och misslyckande vilket tär på vår självkänsla.

Det jag tycker är bra är att du kan uttrycka att du faktiskt är rädd/orolig och det är viktigt att du tillåter dig att känna de känslorna och hittar ett ställe där du känner dig trygg att prata öppet om dem. Det kan vara med en kompis, en förälder, en skolkurator eller i en stödgrupp. 

Lycka till!

Soma


Visningar : 1666

Senaste frågorna

Se Alla