user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Tjena! Jag är en 12 årig tjej (går i 6:an) som snapar med en 17 årig kille.. Jag är väldigt mogen för min ålder, och har absolut inga problem att säga nej när det känns Fel. Vi båda har känslor för varandra och vi pratar i telefon nästan varje dag. Det känns som att vi verkligen klickar och passar tillsammans. Båda bor i samma stad men i lite olika delar av staden. Det går alltså inte att åka buss till varandra, men vi planerar att träffas ändå på något sätt. Är det fel att vi träffas och startar ett ”riktigt” förhållande? Har lite ångest över detta eftersom att jag är så galet kär i honom.


SVAR

Hej och tack för din fråga!

Vad härligt med kärlek! Men du har rätt i dina tankar att det kanske inte är så lätt när det är stor åldersskillnad. 

Jag blir glad när du beskriver att du inte har svårt att säga nej när det känns fel. Det är jättebra! Gäller det särskilt med den här killen eller hela tiden? Behöver du ofta sätta gränser mot honom eller är han snäll och hänsynsfull. Något som är viktigt att tänka på är att man ofta har olika livssituationer i olika åldrar. Den här killen blir vuxen nästa år (eller i år om han inte har fyllt än), med allt vad det innebär. Du ska börja högstadiet. Det behöver inte vara något hemskt som händer, men han kanske ganska snart känner att du och han inte har så mycket gemensamt. 

Det finns en åldersgräns för sex, och den är för att skydda dig och andra barn från att bli utnyttjade sexuellt. Du kan läsa om den här: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/

Om du väljer att träffa honom och ha en relation trots er åldersskillnad så säger jag till dig som till alla andra. Du har alltid rätt att säga nej och gå därifrån, ställa in eller ångra dig. Du har rätt att bli respekterad. Du behöver aldrig göra något du inte vill. 

Jag tycker också att det är bra om du berättar för dina föräldrar att du vill träffa honom, om du inte redan har gjort det. :) 

Ta hand om dig och skriv igen om du undrar över något mer! 


Visningar : 8277

Senaste frågorna

Se Alla