user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hur frågar man om hjälp? överlag men mest om man inte mår bra, men vill faktist kunna fråga hjälp om allting. Om det går dåligt i skolan osv. Men jag mår inte så bra och vet inte hur jag ska fråga.


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Det kan låta så enkelt, men det är faktiskt väldigt svårt att be om hjälp för många människor. Att visa att man är sårbar och kanske rädd, att man behöver något. 

När jag läser din fråga tänker jag att du kanske behöver be om hjälp för flera saker. Dels att du inte mår bra, för det är verkligen viktigt att du får må bra. Du har rätt att göra det. Men att du också behöver något slags stöd om du känner att det går dåligt i skolan. 

Fundera över om det finns någon du litar på, en vän, förälder, lärare eller mentor t.ex? Det kan också vara annan personal i skolan, som skolsyster. Be att få prata med den personen i lugn och ro. Om det känns svårt att komma igång och berätta så kan du skriva ner det du vill säga på en lapp och sedan läsa högt eller ge personen det du skrivit. 

Du kan också maila eller smsa personer du vill berätta för. 

Om du vill prata med någon vuxen på nätet så kan du t.ex. kontakta BRIS på bris.se, Föreningen Tilia på http://www.foreningentilia.se/ eller skicka in en ny fråga till mig här på ungdomar.se 

Ta hand om dig och kom ihåg att du är värd att må bra! 


Visningar : 1052

Senaste frågorna

Se Alla