user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag behöver hjälp. Jag och min kompis har varit bästa vänner så länge jag kan minnas, men vi har börjat bråka jätte mycket på senare tider. Hon säger att jag sårar henne ofta men hon säger aldrig vad jag gör för fel. Och frågar jag vad jag gjort bli hon bara ännu surare, jag har aldrig varit arg på henne eller jo men jag säger det inte till henne…. för jag vet hur det känns när hon skriver något taskigt till mig. Jag älskar verkligen henne och kan inte leva utan henne, men jag förstår inte mig på henne ibland! Vi brukar hänga i en grupp och när dem säger typ på skoj då: haha så ful bild, med ett snapchat filter på typ! Men när jag säger typ: Gud, vad fin du blev på den så får hon värsta humörsvängningen och säger typ käften till mig….. vilket jag inte fattar eftersom jag ger henne en komplimang? jag har inte mycket kompisar då jag är väldigt blyg så har inga andra jag kan typ vara med. Hon har verkligen förstört mitt självförtroende men samtidigt är hon den som kan göra mig till den lyckligaste tjejen i världen! Behöver verkligen råd på vad jag ska göra, mår ej bra av detta :(


SVAR

user-image

Hej

Tack för din fråga! Det är superjobbigt att bråka med sin bästis, speciellt om man känner att hen är den enda kompis man har. Som jag förstår det så har du redan snackat med din kompis om det här och försökt ta reda på varför hon blir så arg och vad du kanske gör för fel. Mitt tips är att försöka snacka igen. Börja med att berätta hur mycket hon betyder för dig och hur mycket du uppskattar att ha henne som vän men att det inte är så kul just nu och att du känner att något är fel eftersom hon blir så sur hela tiden. Uppmana henne till att vara ärlig och ge dig ett rakt svar, att det är bättre att hon säger som det är än att du går runt och undrar och tassar på tå. Våga stå på dig och ta för dig! Men var beredd på att det hon kanske säger kan vara jobbigt att höra och sårande. Men det är precis vad bästisar gör, man säger dumma saker ibland som kanske sårar men man gör det för att man litar på varandra och känner att man kan vara ärlig. Och som i alla relationer oavsett om det är med en kompis eller pojkvän så går man igenom dåliga perioder och stöter på problem. Det är en del av livet och alla de här stunderna är det som utvecklar oss och gör oss till bättre människor. 

Stort lycka till nu och kom ihåg att om din kompis får dig att må mer dåligt än bra så finns det massa andra härliga människor som står på kö för att få vara din vän. Omge dig med människor som gör dig lycklig och får dig att må bra! 


Visningar : 1386

Senaste frågorna

Se Alla