user-image
Okänd
Tjej ,10 år

Det är så att jag är 10 år och jag har det svårt hemma med min storebror det är så att han ungefär misshandlar mig men jag vill inte inblanda, socialtjänsten osv Vad ska jag göra?


SVAR

user-image

Hej! 

Tack för din fråga! Det låter som en väldigt tuff situation som du inte ska behöva utsättas för! 

Jag tänker att ett första steg är att prata med dina föräldrar eller någon annan vuxen i din närhet som du litar på och berätta vad som händer och hur du mår. Du har rätt att känna dig trygg och få stöd i detta och jag tänker att någon behöver prata med din bror om hans beteende som inte är okej! Om du känner att det är svårt att prata med dina föräldrar så kanske det finns en lärare, skolsköterska eller kurator på din skola som du kan vända dig till? Eller om det känns lättare så kan du också vända dig till BRIS.

BRIS

BRIS, barnens rätt i samhället, har en chatt där man kan få chatta med en kurator och där man kan vara anonym om man vill.

För att komma till chatten följ länken: https://www.bris.se/?pageID=189 

Deras öppettider är: Måndag - Söndag 14-21 (Ons 17 - 21)

Man kan även ringa eller maila om man vill. Kontaktuppgifter finns på: www.bris.se

Socialtjänsten

Jag förstår att det känns jobbigt med socialtjänsten, men de är experter på att arbeta med familjer som har det svårt och skulle kanske kunna hjälpa er på något sätt. Din skolsköterska eller kurator kan hjälpa och stötta dig i kontakten med dem. 

På denna hemsidan finns väldigt bra info om socialtjänsten: www.kollpasoc.se

Tveka inte att höra av dig om du har vidare frågor!

Massa styrkehälsningar // Bonnie på Trygga Barnen


Visningar : 1163

Senaste frågorna

Se Alla