user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej… Jag är en kämpe jag har kämpat i 15 år med ångest och en känslokarusell. För tillfället har jag suttit och finslipat på mitt avskeds brev anledningen till detta är: -Mobbning -ingen vill vara min kompis -Ingen älskar mig -självhat -min väninna som skrev det nedanför Jag har suttit två dagar med en kniv i min hand undrande ska jag dra sträcket eller ska jag kanske hoppa framför ett tåg? Idag sa min första tjej kompis: Du är så jävla repeterande och när du skriver hur du mår vet jag inte vad jag ska svara, Varje gång jag skickar en bild på mig så skriver du hur perfekt jag är men nu är det extremt och du måste förstå att vi bara är vänner tönt.. detta gjorde mig förkrossad men det ända som gör att jag inte springer till tåg stationen/ skär upp min pulsåder är för att jag ska bli en soldat om jag misslyckas med det då är det hejdå ganska direkt för jag vet ju vad människor tycker om mig och jag har ju ändå ingen…. jag vill inte må dåligt men det är svårt när man inte har någon att älska,några riktiga kompisar min ända vän är min M90 uniform och mitt gevär! Några tips,motivation,mot prat eller ska jag bara göra det valet är ditt


SVAR

Hej, och tack för att du vågar skriva om hur du mår!

Javisst är du en kämpe, det ser jag ju på det du skriver. Att leva med ångest är oerhört jobbigt. Du är stark som orkar, och jag hoppas att du någonstans kan känna det också. 

Får du någon hjälp mot ångest? Ibland kan det kännas som att det inte finns hjälp men det gör det. Det finns både bra medicin och olika typer av samtalsstöd. Om man lever med ångest och en känslomässig berg-och dalbana länge kan man också utveckla en depression. Då är det extra svårt att se att livet kan bli bättre. 

Jag får intrycket av att det både är saker som pågått länge och något som hänt precis nyss som gör att du mår extra dåligt. Att bli avvisad kan vara bland det värsta som finns, och både mobbning, ensamhet och att bli avvisad av en vän kan vara väldigt smärtsamt.

Du har en dröm, och det är viktigt. Håll fast vid den. Men om du ska nå den, så behöver du må bättre. Kan det vara något som hjälper dig att våga söka hjälp?

Hjälp kan man få på flera olika ställen. Ibland kan det vara lättast att få prata av sig anonymt med någon innan man t.ex. tar steget och söker på Vårdcentralen. Några som är väldigt bra att prata med är Föreningen MIND, som har en hjälplinje. Där kan du prata om hur du mår, och även om dina tankar på att ta ditt liv. Det är mörka och svåra tankar som ingen ska behöva bära ensam. Du hittar dem på www.mind.se 

En annan bra verksamhet är Föreningen Tilia, som vänder sig till unga med någon form av psykisk ohälsa. Du hittar dem på www.foreningentilia.se 

Du kan också ringa jourhavande präst på 112. 

Du är en soldat, men just nu är det värsta kriget i ditt eget huvud. Det kan vara det som är det svåraste att vinna, men du har tagit ett modigt steg och berättat för mig. Våga söka mer hjälp! Du är verkligen värd att få må bättre.

Ta hand om dig, och skriv igen om du vill prata mer.


Visningar : 923

Senaste frågorna

Se Alla