user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Jag är en tjej på 15 år och på mina innerlår och på min underliv är mörk redan ingen i min ålder har så och jag skäms. Man ser det mörka när jag har vanliga trosor eller bikini trosor. Jag behöver hjälp att få bort det, jag har dock hittat ett blekningsmedel påapoteket men det kostar så mycket :(


SVAR

Hej och tack för din fråga!

Jag vet inte om du menar hårväxt eller pigmentförändring så jag svarar på båda.

Som du säkert vet så förändras kroppen under puberteten, och det börjar växa hår och pigmentet blir mörkare i underlivet. Båda är helt normalt. 

Däremot har vi en norm idag som säger att tjejer/kvinnor ska vara släta, ljusa och hårlösa. Det är inte alltid lätt att leva efter det, eftersom vi människor inte ser ut på det sättet. Det är också svårt att vara den som kommer först in i puberteten och får förändringar i kroppen. 

Det är viktigt att tänka på att det inte är ett måste att ta bort hår, bleka sitt pigment eller att följa normen, men om man vill det, så finns det sätt att göra det på. Det medel du pratar om är precis som du säger - dyrt. 

Det är bara du som kan bestämma hur du vill göra med din kropp, men jag vill verkligen säga att du inte behöver göra behandlingar för att duga. Alla människor har kroppshår, och mörkare pigment på vissa ställen på kroppen, det är inget konstigt. Och det är absolut inget att skämmas för!

Om du väljer att ta bort hår eller bleka - så är det lika okej som att inte göra det. Men fundera över vad du känner att du själv vill. 

Ta hand om dig!


Visningar : 1564

Senaste frågorna

Se Alla