user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Jag var utomlands för ett halvår sedan. En kväll var jag på nattklubb med mina två kompisar och där började vi prata med två killar. Jag och en utav killarna gick till toan för att ha sex, jag tog initiativet till det. Han fick inte på sig kondomen och då sa jag ”Jag vill inte ha sex utan kondom så sluta” Men han sa ”men den är på, kom igen” han försökte trycka in sin kuk i mig (den kanske till och med slank in, jag minns inte riktigt..) då sa jag ”jag ser att den inte är på så sluta jag vill inte!” så drog jag upp mina byxor och försvann iväg. Mina minnen är inte så klara från det här då det var cirka 6 månader sen nu det hände. Tanken har slagit mig då och då ifall detta är våldtäkt eller inte? han försökte trycka in den (den kanske till och med åka in som jag skrev) även fast jag sa sluta. Hur ska jag tänka kring det här? Är det här våldtäkt?


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Att försöka tjata sig till sex utan kondom, eller att luras att den är på är ett övergrepp. Det är helt enkelt inte ok att göra något sånt och det kan aldrig vara ditt fel. Det som du varit med om kallas stelthing. 

Det räknas inte som en våldtäkt i ren juridisk mening, men det betyder inte att det är ett acceptabelt beteende, och det är inte konstigt om du mår dåligt över det. 

Hur du ska tänka kring det beror på hur du själv känner. Om du känner att det är något du kan strunta i och gå vidare efter, så är det inte fel. Det betyder inte att du inte varit utsatt. Om du känner att det här påverkar dig, att du mår dåligt på något sätt, så kan det vara bra att prata med någon om det. Det kan vara någon på ungdomsmottagningen eller skolhälsan t.ex. men det går också att få stöd på nätet. Du kan t.ex. chatta med Tjejzonen, Föreningen Storasyster eller Novahuset. Det finns också olika tjejjourer med chattstöd. 

Hoppas att du blev hjälpt av svaret, och lycka till!

Helena


Visningar : 1273

Senaste frågorna

Se Alla