user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej. Jag är snart arton år och jag har inga vänner. Min familj har rest väldigt mycket hela mitt liv som jag minns pga jobb och det framkallar detta problemet. Jag har ganska svårt att hålla vänskapen. Till exempel bara skriva till personen jag känner nån gång pga jag vett att vi kommer kanske inte ses nåt mer. Jag kommer ju inte besöka landet som personen jag kände var i. Jag har bestämt mej att bosätta mej i Sverige pga jag är medborgare här. Men jag har tyvärr inga vänner eller människor som jag litar på och det är så svårt. Psykologer kostar ju mycket. Dem flesta killar och tjejer som intreseras av mej vill ha sex eller liknande. Som jag ville säga förut att jag har ganska svårt att hålla vänskapen eller få till den. Svenska är ju också inte min staraste sida. Vad ska jag ta mej till?


SVAR

Hej och tack för din fråga!

Det kan vara tufft och jobbigt att resa mycket och inte kunna hålla kvar relationer och vänskap. 

Psykologer kan vara dyra, men du kan fortfarande ha rätt att gå till ungdomsmottagningen och prata med någon. Det kan vara öppet för alla upp till 25 år. Om det inte finns någon UM där du bor, kan du alltid försöka med vårdcentralen. Ofta finns det kurator och psykolog där. Det kan vara skönt att ha någon att prata med om det som är svårt. 

Kommer du att jobba eller plugga i höst? Då kommer du kanske träffa nya människor där? Du kan också gå med i Facebook-grupper som handlar om sånt du gillar, där kan man hitta nya vänner. 

Om du vill prata anonymt på nätet kan du t.ex. kontakta Föreningen Tilia (foreningentilia.se) eller Tjejzonen (tjejzonen.se)

Ta hand om dig!

Hälsningar Helena


Visningar : 1055

Senaste frågorna

Se Alla