Frågor och svar om kroppsbyggnad

30 Aug 2017, 12:43 231
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag har "stora" lår men ingen rumpa och jag tycker det ser jätte konstigt ut på mig,, min kompis har också så men det ser "normalt" ut på henne,, jag tränar inte och vill inte börja träna för att få en större rumpa, vad kan jag göra?

Svar

Hej fina du och tack för din fråga! 

Det är ju så att vi alla ser olika ut, och tyvärr är det också så att vi ofta är missnöjda med det. Varför vi är det kan bero på olika saker; att vi vill se ut som ett ideal, att vi har dåligt självförtroende eller att vi jämför oss med andra. 

Det är helt ok att ha precis den rumpa man har. Det är egentligen inte viktigt att den är precis lagom stor. Vem bestämmer vilken storlek och utseende som är rätt? 

Det som kan förändra kroppen är ju just träning, men som jag ser det så är träning något man gör för att det är roligt, skönt och bra för kroppen - inte för att behöva passa in i ett ideal. 

Det du kan göra är att acceptera dig och din kropp som du är. Det är lättare sagt än gjort idag med alla idéer om idealkroppen, men alla kroppar och utseenden är lika mycket värda.

Ta hand om dig! 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar