user-image
Okänd
Tjej ,13 år

hej jag är en tjej som är 13 (går alltså i 7an) och är galet kär i en kille som är 19 ska bli 20, har nt sagt detta till honom men hans kompisar har sagt att han tycker om mig, men mina kompisar säger att det är olagligt så tänkte ba fråga innan vi börjar skriva o ksk blir tsm så han nt åker i fängelse elr vad han får göra


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Vad roligt och spännande att vara kär :) Det som är, är att han är mycket äldre än du. Dina kompisar har rätt i att det inte är lagligt för en vuxen att ha sex med någon som är under 15 år. Den lagen finns för att skydda barn och unga från att bli sexuellt utnyttjade av någon vuxen.

Det finns ingen lag som förbjuder någon att vara tillsammans, men det är bra att tänka på att någon som är 20 år lever ett helt annat sorts liv än den som är 13. Han är vuxen, ska ta ett vuxet ansvar, arbetar kanske och kan gå ut på krogen. Du går i skolan och bor kanske hemma fortfarande? Det kan bli svårt att vara tillsammans på ett jämlikt sätt då. Han kanske också vill ha sex på sätt som du inte känner dig mogen för, eller vill. 

Oavsett hur det blir, så kom ihåg att du alltid bestämmer över dig och vad du vill göra. Att vara tillsammans innebär inte att du behöver göra något du inte vill, eller ha sex på sätt du inte gillar. Du har alltid rätt att bli behandlad med respekt! 

Ta hand om dig, och skriv gärna igen om du vill!


Visningar : 1289

Senaste frågorna

Se Alla