user-image
Okänd
Tjej ,15 år

jag har inte haft det så bra hemma och skulle vilja flytta hem till min kille och jag är tyvärr 15 år gammal och min pappa styr hela familjen och är manipulerande min pojkvän känner sig ej trygg i miljön hemma hos oss och känner sig ej välkommen jag vill bara veta om det finns något jag kan göra för att få deras tillåtelse att flytta hemmifrån då jag hatar att bo här och hamnar i deppressioner att bo här med mina regler.


SVAR

user-image

Hej! 

Tack för din fråga! Jag ska börja med att säga att jag faktiskt inte riktigt vet vad som gäller om man vill flytta hemifrån när man är under 18 år. Jag tror att du kan flytta nu om du vill men att det kan vara svårt att få tag på bostad och så eftersom du ofta behöver en förmyndares namnteckning. Jag vet många som har flyttat hemifrån när de varit under 18 år för att gå gymnasiet men de har alla haft föräldrarnas godkännande.

Som förälder har man en rad skyldigheter gentemot sitt barn men barn har inte samma skyldigheter. Bland annat så är föräldrarna enligt lag skyldiga att försörja sitt barn fram tills de är 18 år eller har gått ut gymnasiet. 

Ett första steg för att försöka lösa situationen kan vara att försöka prata med din familj om hur du upplever situationen. Vad är det som strular och hur kan de hjälpa dig, berätta om hur du önskar att det var. Har du redan testat det tycker jag att du ska vända dig till någon annan vuxen som du litar på och känner dig trygg med, kanske en lärare, skolans kurator eller en tränare, och berätta om din situation. De kan garanterat komma på någon bra lösning som gör att du mår bättre. 

Stort lycka till! 


Visningar : 4954

Senaste frågorna

Se Alla