user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej. Jag mår inte så bra och så här har jag mått i ungefär ett år. Jag tror jag har en depression men jag vet inte. Jag äter järntabletter sen några månader tillbaka för att jag är konstant trött även om jag sover väldigt mycket. Skulle kunna sova 11 timmar varje natt om jag fick. Jag har vart och tagit blodprov men det är inget fel. I åtminstone 1 halv år har jag haft självmordstankar och velat skada mig. Känner mig tom, har ingen lust att göra nåt längre och mår bara så jävla dåligt. Jag mår som sämst när jag är stressad och jag tycker skolan är sjukt jobbig. Alla tror jag är den tjejen som alltid är glad, men jag är tydligen väldigt bra på att fejka ett leende. Jag vill prata med mina kompisar men det känns inte som de förstår att jag inte mår bra. Behöver verkligen prata med någon men vet inte vem. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Vad modig du är som skriver och berättar hur du mår. Oavsett anledning, så ska du inte behöva må som du gör. När du beskriver det, låter det som att det kan vara en depression, men det är något en läkare i så fall måste diagnosticera. Att tänka på självmord och vilja skada sig är inte ovanligt, och det är tungt att bära ensam. Det finns bra hjälp att få, så jag vill verkligen uppmuntra dig att söka mer hjälp i vården.

När det kommer till att hitta någon att prata med, så är du alltid välkommen att skriva till vår chatt på Tilia. Den är öppen varje kväll mellan 21-22.30 och ingen fråga är för stor eller för liten. Du kan också få stöd i var du kan söka mer hjälp, eller bara någon som lyssnar. Om du känner att dina självmordstankar är mycket jobbiga kan du alltid chatta med föreningen MIND:s stödlinje. De är vana vid att prata med människor om svåra saker.

Du hittar Tilias chatt på foreningentilia.se och MIND når du på https://mind.se/sjalvmordslinjen/

Ta hand om dig, och skriv gärna igen om du vill! 


Visningar : 1177

Senaste frågorna

Se Alla