user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, jag har länge funderat på att skaffa en piercing. Septum e sjukt fint. Men jag e orolig över om de kommer bli infekterat eller göra ont. Eller att man nu sticker hål i huden. Vill typ veta hur de går till. Har testat att söka runt lite på de. Men inte fått ett konkret svar på det. Så därför tänkte jag fråga. Vart gör det mest ont ? Och sedan har jag även tagit hål i öronen hos en frisör. Vilket jag gjorde när jag var mindre. Jag har aldrig i örhängen i nuläget, gåre att få en inflammation där då eller är det fine ?


SVAR

Hej och tack för din fråga :)

Septum är väldigt fint, och den är ganska lättläkt. Men precis som med alla piercings måste de skötas om så att de läker bra. Om du gör det på en seriös studio, och tar hand om den på det sätt de rekommenderar, så kommer det nästan helt säkert att gå jättebra. Det kommer att göra ont, eller snarare vara ömt, ett tag. Det brukar inte vara värre än att man står ut :) Du kan ta några Alvedon t.ex. om det känns jobbigt.

Var det gör mest ont är omöjligt att säga, eftersom vi alla är olika. En del tycker att det gör ondast att ta hål i näsvingen eller septum, andra i örats brosk. En piercing tar bara någon sekund att göra, så smärtan går över fort.

Om du inte har några problem med dina hål i öronen, och de är läkta, så är risken liten för infektion.

Lycka till och hoppas att du blir nöjd med din piercing!


Visningar : 1046

Senaste frågorna

Se Alla