user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag har verkligen ett dåligt självförtroende. Jag tror det beror mest på att jag verkligen är en ful tjej, jag menar det. Jag har inte några vackra ansiktsdrag och min hy är hemsk. Min kropp är inget vidare heller. Sedan är jag även dålig på allt. Jag menar verkligen allt. Det finns inte en enda sak jag är bra på, och jag lyckas aldrig med något. I skolan på skolgymnastiken får jag alltid sådan panik då jag vet att jag inte kan. När vi t.ex. spelade boboll svimmade jag nästan när det var min tur för jag blev så rädd. Det är verkligen inte lätt att vara såhär, och ingen av mina kompisar förstår mej heller. Jag vågar inte heller svara på lektionerna trots att jag har rätt för jag tänker att jag ändå har fel. Vad ska jag göra? Jag är ofta väldigt nedstämd pga. av allt detta…


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Vet du, ibland är vi så otroligt hårda på att döma oss själva. Vem har egentligen rätt att bestämma vem som är vacker eller ful, bra eller dålig? De flesta av oss har dagar då vi känner som du, och det är inget konstigt. Om man som du känner så jämt, så blir det något som tar glädjen ifrån en och så ska det inte behöva vara.

Ofta tänker vi att man måste vara bra på prestation. Det kan såklart vara trevligt, men många av oss är istället bra på att lyssna, vara en vän, på att bry oss om djur eller familj. Det är otroligt viktiga saker.

När det kommer till skolan så är du absolut inte ensam om att inte våga svara trots att du vet att du har rätt. Rädsla för att misslyckas kan vara stark. Men hela tanken med skolan är ju ändå att lära sig saker, om ni redan kunde allt skulle ni inte behöva gå i skolan. :)

Om du känner att du skulle vilja prata mer om det här så tycker jag att du ska skriva till vår stödchatt på Tilia. Det är öppet varje kväll mellan 21-22.30 och ingen fråga är för stor eller för liten.

Ta hand om dig och skriv igen om du vill!


Visningar : 1277

Senaste frågorna

Se Alla