user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej! Jag har länge funderat på en navelpeircing, då jag velat ha en sedan jag var åtta år gammal, men jag har ingen anning om vad det är för åldersgräns för att ta en på en studio, jag tror det är 15 årsgräns (?), vilket betyder att jag då kan ta en nästa år… Jag är även lite orolig över hur ont det gör, och hur lätt det kan blir infekterat. Jag har över sex håll i öronen, och vill ha fler, och det tycker jag inte gör så ont att ta, men jag är osäker på om man ens kan jämföra med det?


SVAR

Hej och tack för din fråga :)

Vad kul att du snart kan göra den piercing som du drömt om så länge! Det brukar vara 15-årsgräns med förälders/målsmans tillstånd. 

När det gäller smärta så är det olika för alla. De flesta piercingar gör ont, men ofta inte så ont som man tror. Det går också väldigt fort att göra själva håltagningen. Om du är orolig för att det ska göra ont så berätta det för piercaren, då kan de förklara exakt vad de gör och stötta dig på andra sätt. Om du redan har klarat sex hål i öronen så klarar du en navel också :)

Naveln kan ta lång tid att läka, ett år är inte helt ovanligt. Många har problem med den, men många klarar sig också bra, med kort läktid och inga problem. Så var noga med tvätt och skötsel tills du vet hur din kropp reagerar. Det är alltid bra att ta hand om sig lite extra när man ska göra saker med kroppen, äta och sova ordentligt, inte dricka alkohol och kanske ta vitamintillskott ett tag för att hjälpa kroppen att läka. 

Lycka till!


Visningar : 4040

Senaste frågorna

Se Alla