user-image
Okänd
Tjej ,11 år

Hej jag undrar om det är sexuella trakasserier om min kompis rör min rumpa. Han är snäll och så men ofta rör han min rumpa och nästan försöker ta mig på brösten. En dag när vi var i skolan så hade han och hans kompis hittat på en lek som gick ut på att dom skulle röra och tafsa min rumpa så många gånger det kunde utan att jag märkte det. Dom två brukar också krama mig och hålla mig runt midjan på ett väldigt obehagligt sätt. Jag har försökt säga till dom men dom lyssnar inte.


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga! 

Ja, det är sexuella trakasserier det dina kompisar håller på med. Du vill inte att de ska röra din kropp men de gör det ändå. Det kan aldrig vara ok. Eftersom du har sagt till dem flera gånger och de ändå inte lyssnar, så måste du be en vuxen om hjälp. Berätta för en vuxen som du litar på, kanske en förälder, eller lärare, skolsköterska eller någon annan. Eftersom det händer i skolan så behöver skolan veta, så att de kan göra något åt det. Det är kanske flera som råkat ut för samma sak. 

Det är jättebra och modigt att du berättade för mig. Tyvärr råkar många ut för det här, och det är viktigt att det kommer fram så att vi alla kan jobba för att det inte händer igen. 

Om du vill prata med någon anonymt, så kan du alltid skriva till BRIS. 

Ta hand om dig, och skriv igen om du vill!


Visningar : 1460

Senaste frågorna

Se Alla