user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej jag är en 15 åring tjej och jag bor med min pappa och jag älskar han men ibland reagerar han för mycket å seriöst. Idag så skulle jag vara hos min bästa.vän å hon är svensk och det är inte jag. Jag är muslim också och min BFF röker men det vet ingen och vi har varit bästavänner nu i ett antal år då 4-5 kanske. Idag skulle vi va med varandra nudå och hans mamma dog idag, min farmor. han såg mig hänga med henne å han blev skit arg å sa till mig att hänga med honom hem eller bo hos den här ”horan” då så sa jag till honom att jag hade bett henne va me mig eftersom jag grät hela morgonen å behövde tröst men sen stack han å sa att jag inte fick komma hem å nu är det kondoleans hem hos mig och hela staden vet vad jag gjorde nu och alla som ser mig frågar mig å nu skäms jag. Det jag gjorde är inte så hemskt som han har berättat för alla. Han sa att hans ”favoritdotter” valde en svensk kvinna framför han å att jaga ”retade å tjatade” me han vilket jag inte gjorde så nu vet jag inte vad jag ska göra. Han vet inget om mig seriöst inget. Han känner inte mina vänner å vill inte träffa dom så dom får inte komma hem till mig å jag får inte gå hem till dom och asså seriöst han vet inte ens när jag fyller år eller hur gammal jag är. Han vet inte min favorit färg och inte ens mat och jag vet allt om han,??


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Jag blir så ledsen för din skull att du har behövt råka ut för detta. Du ska inte behöva känna dig utsatt av dina föräldrar. Om din känner att du har svårt för att prata med din pappa så tycker jag att du ska börja med att prata med någon vuxen som du litar på och berätta om din situation. Har du någon i din familj som du kan prata med och som känner dig och din pappa? Om inte så finns det säkert flera vuxna i din närhet som du kan prata med. 

Jag tycker att du ska prata med din kurator och berätta om dina känslor. Du kan även kontakta BRIS, eller en ungdomsmottagning. Men det allra viktigaste är att du får stöd i det och inte känner dig illa behandlad av din pappa för att du umgås med din tjejkompis som har en annan religion/kultur än dig. 

Du har rätt att få stöd och hjälp för att kunna hantera en sån här situation. Du är stark och modig som har skrivit till mig och frågat om råd, skriv igen om du vill. 

Bästa hälsningar, 

Rania 


Visningar : 1132

Senaste frågorna

Se Alla