user-image
Okänd
Kille ,11 år

Hej. Jag och min flickvän hade sex med varandra igår. Vi båda är elva år. Kan det vara farligt. Snälla svara


SVAR

Hej och tack för att du skriver till oss med din fråga!

Att ni har haft sex är inte farligt, om ni inte har gjort er illa på något sätt. Eftersom ni båda är så unga kan det vara bra om ni pratar med någon vuxen om det. 

Det finns alltid en risk att bli gravid vid sex om man har så kallat "omslutande sex", det betyder att snoppen är i snippan, även om mensen inte har kommit. Har man sex på andra sätt finns inte risken för att bli gravid, men sex kan ändå vara något som påverkar en på olika sätt. Man kan känna sig orolig, eller som att man har gjort något fel. Det är inget ni ska skämmas över, men det är viktigt att ta ansvar, både för sig själv och den man har sex med. Det kan t.ex. handla om att använda preventivmedel. 

Det spelar ingen roll hur gammal eller ung man är, det är viktigt att aldrig tjata eller tvinga någon annan att göra något som den inte vill. För några kan det vara svårare att veta vad de vill göra och vad de inte vill göra, särskilt när man är väldigt ung. 

Ni kan alltid kontakta BRIS om ni vill prata eller chatta anonymt med någon. Det går också att maila ungdomsmottagningen på www.umo.se. Där kan ni också läsa om kroppen, kärlek, sex och mycket annat. Skolsköterskan kan också vara någon att prata med. 

Ta hand om er, och skriv igen om ni vill! 


Visningar : 2144

Senaste frågorna

Se Alla