user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej! För bara en vecka sedan bestämde jag mig för att hoppa av skolan, det var inget förhastat beslut utan jag har tänkt igenom det här noga. Anledningen till varför jag slutade var för att det blev för stressigt med läxor och andra slags uppgifter då jag även praktiserar 3 gånger i veckan. Tack vare stressen fick jag väldiga sömnproblem och det förvärrade ju bara saken. Jag tvekade väldigt länge på om jag skulle hoppa av eller inte då jag bara har en termin kvar tills jag tar studenten, och även för att jag inte ville tappa vännerna som jag hade i skolan. Det är det som är problemet, det har bara gått en vecka och jag går runt hemma och känner mig ensam. Jag mår extremt dåligt över detta, det känns som jag tappat alla vännerna i skolan och kommer förbli ensam. Kan tillägga att jag har väldigt svårt med de sociala bitarna också, är väldigt blyg och säger inte alls mycket när jag är bland folk. Behöver verkligen tips :(


SVAR

Hej fina du och tack för att du skriver till mig med din fråga!

Det är ingen lätt situation, och jag förstår att det inte var ett förhastat beslut eftersom du tänkt igenom konsekvenserna. Ändå är det en stor omställning och det är inte så konstigt att du känner dig ensam och lite vilsen nu. 

Det jag tänker är att det viktigaste just nu kanske är att försöka behålla vännerna, och lägga energin på det. Hur tänker du kring detta? 

Att du har hoppat av skolan betyder ju inte att du inte kan ta igen din sista termin senare, när du mår bättre och inte är lika stressad. Det som är positivt är att du nu har tid att vila och få ordning på din sömn. Har du någon som stöttar dig i detta? Din familj eller en kurator/psykolog eller liknande? 

Om du behöver någon att samtala med anonymt kan jag rekommendera Föreningen Tilia. Du hittar dem på www.foreningentilia.se 

Ta hand om dig, och skriv igen om du vill!


Visningar : 1426

Senaste frågorna

Se Alla