user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej, jag har det ganska svårt med kompisar, asså jag har väldigt många men nästan ingen av dem är äkta. Det är en tjej som skriver nästan varje dag hur elak jag är, fast jag aldrig gör nåt. Vi sitter med varandra på spanskan, men så fort jag inte gör som hon vill så blir hon arg. Jag har försökt säga till henne att jag inte vill va me henne om hon e så taskig som hon är, men så fort jag försöker säga nåt sånt slutar det me att GI hittar på nåt efter skolan. Min mamma och jag är trötta på att jag blir behandlad så här och hon tror att hon är så bra bara för att hon nästan har 4k följare på en app som heter musial.ly. Hennes föräldrar tror att hon är jätte snäll men dem vet ju inte…. SNÄLLA❤️ Hjälp! /Anonym 12år


SVAR

user-image

Hej och tack för din fråga! <3 

Tråkigt att höra att du inte upplever att dina kompisar är äkta. Till deras försvar kan jag säga att tonåren kan vara en svår tid där man försöker komma på vem man själv är och samtidigt så ska man passa in i skolan och i klassen. Därför kan det kanske kännas som att många är falska men det är i grund och botten ofta deras egen osäkerhet som gör att de beter sig konstigt eller taskigt. 

Att du har en kompis som säger att du är elak trots att du inte gjort något mot henne är supertråkigt. Nästa gång hon säger att du är elak tycker jag att du ska fråga henne rakt ut vad det är du gör som hon upplever som så elakt. Jag blir iaf jätteglad att du har pratat med din mamma om det här och att hon verkar finnas där för dig och stöttar dig. Kanske ni två tillsammans kan prata med den här tjejen och hennes föräldrar och berätta hur du känner? 

Kanske kan du börja med någon ny fritidsaktivitet för att få nya kompisar som du känner dig trygg med? Testa någon lagidrott eller börja dansa bara för att få träffa lite nya kompisar utanför skolan.

Hoppas att det blir bättre snart och att du får kompisar som känns äkta och som är snälla. Det förtjänar du!

All kärlek till dig!!!


Visningar : 1460

Senaste frågorna

Se Alla