user-image
Okänd
Tjej ,22 år

Hej jag är muslim och homosexuell , det är så att jag vill komma ut med allt till min pappa som är svår att prata och diskutera saker med, har pratat med min mamma och syster om hur jag känner men de göt som jag aldrig sagt något, hjälp vad ska jag göra? Finns det några råd jag kan få ? Finns det någon som varit i samma situation hur har de gått för dom ? Vad har dom gjort


SVAR

Hej, 

Å vilken viktig fråga. Det är så många som känner sig så ensamma i din situation men du är inte ensam. Det kan vara svårt att prata med sina föräldrar om att man är homosexuell. Mitt tips till dig är att surfa runt på nätet för att hitta information och andras egna berättelser om att komma ut. Prata med någon kompis eller någon vuxen som du litar på. Antingen kan du prata med någon eller några personer eller berätta för många på en gång.

En del kan säga att homosexualitet är sjukt eller förbjudet. Trots att de har fel, kan det förstås vara väldigt jobbigt att höra. Det finns till och med de som kan hota med våld bara för att du inte är som de vill att du ska vara.

Om du är orolig för att behandlas illa kan du prata någon som du litar på eller söka stöd hos till exempel en ungdomsmottagning eller en förening för homosexuella.

Om du kommer ut och personer i din omgivning behandlar dig illa så är det viktigt att tänka på att du har rätt att vara den du vill och att känna dig trygg. Att göra någon illa kan vara olagligt, vare sig det handlar om kompisar, arbetskamrater eller familj.

Om de som står dig nära inte kan respektera att du kommit ut kan de få hjälp genom att prata med någon kompis, RFSL, skolkurator eller en ungdomsmottagning.

Bor du tillsammans med personer som behandlar dig illa kan du ta hjälp av socialtjänsten i din kommun. Är du illa ute kan de hjälpa till med till exempel ett skyddat boende.

Bästa hälsningar, 

Rania 


Visningar : 1053

Senaste frågorna

Se Alla