user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag är 14 år men oskuld men tänker mycket på sex. Jag för 3 månader sen börjat chatta med en vuxen å vi pratar om typ precis allt även om sex. Han är som typ en extra pappa för mej men det kan hända att vi skriver snuskiga saker också och gör oss kåta. Han är jättesnäll och säjer att jag ska vara försiktig med vilka jag träffa, vi har inte träffats å ska kanske inte det heller. Pappa vet inget om han men mamma har pratat med han på chatten. Är det lagligt fast att jag vill det?


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Det är inget konstigt att tänka mycket på sex i din ålder, även om du inte har haft det med någon. Det är väldigt vanligt och inga konstigheter att vara nyfiken. Det är inte heller något fel i att sexchatta med andra - MEN. Vuxna ska inte sexchatta med barn. Det är olämpligt på flera sätt och dessutom olagligt för den vuxne. 

Jag förstår att det här är en person som är viktig för dig och som det känns tryggt att utforska sex med. Problemet är att det inte är en jämlik relation och du kan inte veta vad den här mannen har för baktankar. Även om han är jättesnäll mot dig, så kan det vara så att han chattar med andra och inte är lika snäll mot dem. 

Det du behöver fundera på är varför en vuxen vill skriva om sex med någon som är 14 år. Även om det just nu handlar om fantasier, så kommer den här personen kanske vilja träffa dig senare. Det kan vara väldigt svårt att säga ifrån och dra sig ur om det är en person som betyder mycket för dig. Det är lätt att bli utnyttjad och råka illa ut.

Jag tycker inte att du ska fortsätta skriva med den här personen. Du behöver också prata med en vuxen om vad som har hänt, t.ex. din mamma och ni behöver anmäla personen till polisen. Ni kan t.ex. kontakta BRIS och få stöd i det ni behöver göra. 

Ta hand om dig, och tänk på att du alltid har rätt att säga nej till sånt som inte känns bra.

Helena


Visningar : 2173

Senaste frågorna

Se Alla