user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej jag är en 17 åring som går på gymnasiet och jag har alltid varit rätt så poppis hos killarna och för 2 månader sen hände det jag aldrig skulle tro skulle hända jag var ute på väg hem från en fest och sen blev jag överfallen av 4st (2 av dem går i min skola) och blev utsatt för en fullbordat våldtäkt där dem berättade om jag skulle berätta för någon då skulle dem hitta mig och våldta mig med fler plus mörda mig så jag blev rädd och har aldrig berättad det för någon och nu för tiden mår jag psykiskt dåligt klarar inte av att vara nära killar typ då jag får flashbacks i den stunden och börjar typ skaka och gråta men jag vill så gärna må bra igen men vågar inte berätta hur ska jag göra är livrädd att bli utsatt igen eller kanske värre har också funderat över att skriva ett hej då brev och avsluta mitt liv men vill inte göra det för min familjs skull


SVAR

Hej fina du och tack för din fråga!

Jag blir så ledsen för din skull att du har behövt råka ut för detta! Det du har blivit utsatt för är ett brott, eller egentligen flera eftersom de våldtagit dig och sedan hotat dig till livet. 

Först och främst vill jag verkligen understryka att detta aldrig kan vara ditt fel. Skulden ligger helt hos dem som utsatt dig. Det är inte konstigt att du är rädd och mår dåligt när du behöver bära på det här själv. Du ska också veta att du inte är ensam, utan många andra har liknande erfarenheter. Det går att läka och må bättre, även när det händer något så svårt som detta. 

Eftersom du har blivit utsatt för flera allvarliga brott så behöver du anmäla det hos polisen. Även om det kan kännas som att det inte är någon idé, så är det viktigt. Du kanske känner dig orolig över vad som kommer att hända när du anmäler, du kan läsa mer om rättsprocessen här: http://foreningentillsammans.se/faq/  

Om du anmäler kan du också ansöka om kontaktförbud, de som våldtagit och hotar dig får då inte ta kontakt med dig på något sätt. 

Det jag verkligen önskar och vill be dig om, är att hitta någon du kan prata med om det här. Ingen ska behöva bära en sån erfarenhet i ensamhet. Kanske har du någon i familjen eller en vän som du litar på. Du kan också kontakta en tjejjour, tjejzonen.se eller BRIS. Det finns också en förening som heter Mind, där du kan få stöd om du har destruktiva tankar och funderar på att ta ditt liv. Du kan också söka hjälp på vårdcentralen eller ungdomsmottagningen. 

Du har all rätt att få stöd och hjälp för att kunna bearbeta och gå vidare. Du är stark och modig som har skrivit till mig och frågat om råd, skriv igen om du vill. 

Många varma hälsningar, Helena


Visningar : 1917

Senaste frågorna

Se Alla