user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Jag får extrema skuldkänslor för precis allt jag gör. Jag har börjat skära mig när jag känner all skuld. Egentligen är det mesta bara småsaker och saker som hänt för flera år sedan, men det spelar ingen roll. När jag känner skuldkänslor skär jag mig som sagt, men sakerna att känna skuld för tar aldrig slut. Hur ska jag komma ur det här?


SVAR

Hej fina du, 

Så otroligt starkt och modigt av dig att skriva och fråga! Skuldkänslor är svåra och jobbiga och kan leda till ångest. Men jag blir orolig när du skriver att du skär dig. När du skär dig så kanske du upplever att du släpper dina tankar för stunden men det blir i längden värre och kan vara farligt. Jag skulle vilja att du pratar med någon som du känner dig trygg med om dina skuldkänslor, kanske går du på skola och har tillgång till en kurator? Det kan vara bra att prata med någon för att få hjälp med att sortera sina tankar och då kanske det inte känns lika jobbigt längre. 

Jag tycker det är viktigt att du försöker få hjälp med dina skuldkänslor - om du inte har tillgång till kurator så kanske du kan vända dig till din vårdcentral eller BUP. Om du är under 18 år kan du ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111. Telefonen är öppen 14-21 alla dagar. Det är gratis och du är självklart anonym om du vill!

Stor kram <3


Visningar : 1077

Senaste frågorna

Se Alla