user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej, jag är inte riktigt säker om du är den rätta personen som jag skall fråga till men jag chansar och gör det ändå, orsaken till att jag skriver är att jag är bara 15 år och väger 79kg, sedan jag slutade att spela fotboll så började min vikt att stiga först till 72, sedan till 74 och nu 79, jag har försökt verkligen att minska på hur mycket jag äter och att jag skall röra mig mer liksom jag spelar pingis varje dag i skolan och försöker att röra på mig fast jag går bara upp, jag har dåligt självförtroende och jag vet inte vad jag ska göra, jag har social ångest och stort latsamhet vilket gör att jag inte varken vågar eller har nog med kraft att ens försöka göra allting till rätta, jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det, det känns som vad jag än försöker att göra så misslyckas jag alltid, så är det någonting som jag kan egentligen göra eller vadå? Jag har också ADHD, är det någonting som stör med det hela eller?


SVAR

user-image

Hej, 

Tack för ditt svar och att du hör av dig.

Det känns som du har väldigt höga krav på dig själv, vad du borde vara och göra. Försök att släppa alla de tankarna, vet att det kan vara svårt men försök även att inte jämföra dig med andra. <3 

Min första vädjan är att skippa vågen och börja fokusera på vad som får dig att må bra. Vad gör dig glad? 

Du nämner att du har ADHD, tänker då att det kan vara extra viktigt att du sätter rutiner över dagen som du kan följa, med mat, rörelser och annan aktivitet som får dig att må bra. 

Mitt tips är att du sätter upp tre små mål och belönar dig själv när du nått dem, ge dig en klapp på axel och beröm dig själv. När du upp nått de tre små målen, sätter du upp tre nya små mål. 

Exempel på små mål: 10 min fysisk aktivitet per dag, säga en komplimang till mig själv varje dag, 30 situps fördelade på en vecka 

Varje litet steg, tar dig mot ett större mål. 

Vad tycker du är rolig att göra? Finns det någon mer aktivitet utöver pingisen som du tycker är skoj? Kanske kan du hitta en app där du springer i från varulvar, jaga pokemones eller promenera med nån grym pod i lurarna? 

Har du fler frågor eller funderingar kring detta eller något annat, är det bara att höra av sig. 

Skickar en stor boost till dig för bättre självkänsla och en energikick till dig för att du ska börja må bättre. 


Visningar : 1138

Senaste frågorna

Se Alla