user-image
Okänd
Kille ,16 år

Hej, jag är en kille av 16 år. Jag är ganska ensam egentligen. Jag upplever att jag har vänner, men jag vet inte säkert att dessa vänner ser mig också som en vän. De aldrig frågar mig att hänga ut och chilla. De aldrig kommer att chatta med mig utan att jag börjar konversationen. Men jag vill hänga ut med dem eftersom sommarlov börjar och jag vill inte bara stanna hemma och titta Netflix hela sommarn. Men jag är samtidigt rädd att fråga dem att hänga ut med mig. Jag vet inte att de ser mig som en vän eller inte. Och jag är också rädd för att få ett nej från dem. Och detta kommer att bli riktigt pinsamt! Alltså vill jag fråga hur jag ska fråga dessa ´vänner´ att hänga ut och chilla med mig någon gång?


SVAR

Hej

Nu kommer detta svar långt efter att du ställt frågan och jag är förstås nyfiken på om du vågade närma dig dina vänner för att umgås eller chatta. För det är alltid svårt när man känner sig osäker och det är just då dessa frågor uppstår ännu mer. Det är alltså en slags ond cirkel: När man känner sig osäker och behöver stöd och svar, det är då man inte vågar fråga. Och det är är när man visar sin osäkerhet som det kan bli komplicerat för en del, även om de tycker om en. 

Jag tycker förstås att du ska våga fråga och helst utan att be om ursäkt. Alltså inte lägga till ett "om du vill" eller "om du orkar" utan bara skriva "Hej, vill du hänga ikväll?" - även om du känner dig osäker, men det vet ju ingen annan än du. Då blir relationen genast lättare och mer jämlik och det vill vi alla. 

Hoppas du vågar närma dig de du vill umgås med och inte ger upp, vänskap kan ta tid. 

Allt gott, Maria


Visningar : 1074

Senaste frågorna

Se Alla