user-image
Okänd
Tjej ,14 år

jag behöver hjälp, jag har extrem bacillskräck och tvångstankar, jag tror jag har OCD men min psykolog har inte gjort någon utredning på mig än men min fråga är att jag känner mig jätte smutsig på hela kroppen för att det finns en jätte äcklig kille på skolan och så fått jag får en bild av han i huvudet så blir jag smutsig och jag har utslag över hela kroppen för jag har skrubbat mig med en svamp i duschen och jag kan knappt vara hemma för jag vill inte smutsa ner något hemma så jag sitter inte i soffan, inte vid matbordet och jag kan inte sova i min säng så jag sover på golvet. jag kan inte ha några kläder på mig få då smutsar jag ner dom så jag går bara runt i handduk och jag vet inte vad jag ska göra för jag känner mig alltid smutsig när jag kommer hem från skolan så då duschar jag i en timme och nu när det äntligen är sommarlov så tänkte jag att jag äntligen skulle få slappna av men tydligen inte och jag kan inte gå till min psykolog för dom har semester stänkt och bris öppnar inte förens vid två och jag behöver hjälp nu nu, nu, jag har känt mig smutsig i två veckor nu och jag klarar inte mer, jag är så ledsen att jag skrädde mig över hela benet snälla kan nån hjälpa mig eller säga vart man kan chatta med en kurator innan kl två.


SVAR

Hej. Det låter extremt tufft och jobbigt för dig. Det är svårt att svara på om du har OCD - tvångstankar, men det låter som du har svårt att släppa tankar om något som du egentligen verkar förstå inte är verkligheten. Har du haft kontakt med killen du nämner eller vet du varför du har tankar kring just honom? 

Känslan av att vara smutsig brukar komma inifrån och bero på tankar och känslor kring skam och skuld, trots att man själv kanske inte har gjort något fel. Vi är påverkade av samhällets normer och regler och om vi bryter mot dem, fysiskt eller i tanken, kan känslor av skam uppstå. De kan sen utvecklas till en fysisk känsla av smuts eller klåda, som du beskriver. 

Jag skulle också föreslå att du kontaktar din psykolog igen och ber om KBT för dina tankar och hur du ska hantera dem. 

Om du har klåda, vilket kan vara väldigt jobbigt, så finns det anti-allergimediciner som dämpar den. Jag föreslå att du går till apoteket och ber om hjälp och även till vårdcentralen. Om du behöver akut hjälp finns det jourtelefoner att kontakta. Läs mer på den här sidan om det finns någon som passar dig: https://dininsida.se/sjalvhjalp/hjalplinjer-jourtelefoner-akutsamtal/

Jag hoppas att svaren var till hjälp för dig. 

Varma hälsningar, Maria


Visningar : 1303

Senaste frågorna

Se Alla