user-image
Okänd
Tjej ,14 år

alla jag frågar säger att jag borde söka hjälp av psykologer med mitt självskadebeteende. mina föräldrar vet inte om det och jag vill inte göra dem besvikna. för att få hjälp måste jag berätta för dem och de kommer att bli besvikna och arga. vad ska jag göra?


SVAR

user-image

Hej,

Tack för att du hör av dig. De du frågar har rätt i att du borde söka hjälp och att det är viktigt att du berättar för dina föräldrar hur du mår för att du ska få hjälp med att sluta skada dig själv och jobba på att börja må bättre. Det kan vara tufft att säga som det är, men känns ofta skönt när det är sagt och man inte behöver hålla det för sig själv och du är inte ensam om att ha känslor som så här.

Det finns bra hjälp att få för att sluta skada sig själv. Förstår din oro om hur dina föräldrar ska reagera, men dina föräldrar ska vilja ditt bästa, att du ska må bra och få den hjälp du behöver.

Det finns olika anledningar till varför man skadar sig själv och därför svårt att tips om vart du ska vända dig för mer hjälp. Du kan bland annat läsa mer på 1177 eller ringa till dem för att se vart du ska vända dig för att få mer hjälp och be även dina föräldrar om hjälp att söka hjälp i din stad. 

Du kan även kolla in sajten shedo.se där du tex. kan chatta och maila med personer som jobbar dagligen med personer som har olika självskadebeteende och de har tystnadsplikt.  

Ta hand om dig och våga sök hjälp, livet blir bättre <3  

Skickar kärlek och stryka till dig. 


Visningar : 957

Senaste frågorna

Se Alla