user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag har ingen aning om du är rätt person att fråga, men jag försöker. De e så att jag mår väldigt dåligt för jag känner att jag måste bort.. jag vet inte varför eller vart jag vill men jag vill bara bort härifrån men jag vet inte varför för jag har kompisar som jag älskar och familj och det går bra i skolan, fast jag har väldigt stor press på mig själv. Så jag förstår inte.. Varför känner jag såhär?? Varje kväll ligger jag i min säng och lyssnar på ”sad” musik och gråter.


SVAR

user-image

Hej, 

Tack för att din fråga. 

Förstår att du har det tufft nu när du känner så här, men det är väldigt bra att att du tar tagit tag hur du mår. 

Har du berättat för någon att du känner så här? Om inte, så vill jag verkligen rekommendera dig att berätta för någon, du ska inte bära på dessa tankar själv och de finns hjälp att få. Du är inte ensam om att  känna och tänka så här. 

Ibland händer det att man inte behöver ha någon specifik anledning till varför man mår som man mår, eller känner så som man gör. Det är viktigt att du berättar och pratar med dina föräldrar eller kuratorn på skolan om hur du mår och upplever, för att få möjlighet att må bättre. 

Du har stor press på dig själv och det bidrar ofta till nedstämdhet och ångest - vilket gör att man mår dåligt. Har du funderat på varför du sätter press på dig själv? Är det för att du tror att du måste leverera på ett visst sätt? Sätter fina föräldrar press på dig? Vad är det som skapar pressen? För vem vill du prestera? Du måste försöka sänka kraven på dig själv <3 

Fråga dig själv vad får dig att må bra och vad du blir glad? Försök sen göra mer av det som får dig må bra och kom ihåg att få frisk luft och motion en liten stund varje dag. Nu när det är mörkare ute är det också viktigt att försöka få lite dagsljus varje dag för att känna sig piggare. 

Har du nån mer fråga är det bara att du hör av dig! 

Skickar styrka, kärlek och energi till dig <3 

Varma hälsningar från mig


Visningar : 1000

Senaste frågorna

Se Alla