user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej! Är en kille på 17 år som på senare tiden utvecklat någon slags överdriven ångest och rädsla för att vara en pedolfil. Jag undrar om det skulle vara okej och normalt att kunna vara fysiskt attraherad av en 14 åring när man är 17. Har absolut ingen lust över huvud taget att vara tillsammans eller ha sex med någon 14 åring utan denna fråga gäller enbart det fysiska. Det har lixom gått så långt nu att jag kollar på nån bild av en 14 åring för att kunna se om jag känner någon sorts attraktion på någon bild och om jag gör det så får jag skuldkänslor även fast jag vet att jag inte är intresserad av 14 åringar. Tänker själv att 14 åringar ändå kommit in i puberteten och att det inte borde vara så konstigt att kunna finna någon bild det minsta attraktiv om det är en bild som typ förstärker pubertala attribut såsom höft och bröst… Har egentligen snöat in mig på just en viss så detta gäller inte ens alla 14 åringar utan bara en random jag såg på internet. När jag skriver detta inser jag att det låter rätt löjligt, men jag vet inte, håller på och grubblar om detta hela tiden så skulle vara skönt att få ett svar, men återigen, frågan gäller enbart det fysiska, 14 åringar är på tok för små och omogna för att jag skulle vara faktiskt intresserad.


SVAR

Hej 

Först skulle jag vilja rekommendera dig att kontakta eller läsa mer på umo.se (ungdomsmottagningen) eller rfsu.se där de är experter på sex och på deras hemsidor skriver de om och tar upp frågor kring sexualitet. Du kan också ta kontakt för ett personligt besök och fråga vad du vill. Tankar är aldrig förbjudna. 

Om jag dessutom ska ge lite av mina tankar så låter det inte som pedofili att som 17-åring vara attraherad av en som är 14 år. Sexualitet ser väldigt olika ut för alla människor och en del tänker på sex i tidigare ålder än andra, en del hela tiden och andra knappt alls, det finns inget rätt eller fel i det utan vi är alla olika. Det är inte heller skillnad mellan olika kön utan från människa till människa. 

Det är däremot inte lagligt att ha sex med en som är under 15 om man själv är äldre, men att känna attraktion och lust är inte samma sak som att ha sex. Och oavsett ålder ska det alltid finnas ett samtycke mellan alla parter innan man har sex med varandra. Om du känner dig osäker på vad samtycke innebär så finns det en hel del skrivet om det. Läs här om vad umo.se skriver om sex och vad som är lagligt i olika åldrar och mellan personer i olika åldrar:

https://www.umo.se/sex/regler-och-lagar-om-sex/aldersgrans-for-sex/

Hoppas att mitt svar var till någon hjälp och att du hittar mer att läsa på andra sidor. /Maria


Visningar : 1055

Senaste frågorna

Se Alla