user-image
Okänd
Kille ,16 år

Hej! Jag är verkligen jätteledsen och orolig för min hälsa. Jag hade sex med en kille. Det kändes ganska okej. Men han använde saliv istället för glidmedel. Jag tänkte inte på något men precis efteråt blev jag orolig och sökte på nätet. Jag har läst om att man kan få könssjukdomar. Va kan egentligen hända mig? Kan jag få HIV/ herpes? Jag vet att han sa att han inte hade några sjukdomar. Blir jätte tacksam om du svarar. Hälsningar Oroliga killen!


SVAR

Hej;
Tack för din fråga! Den är viktig och bra. (det är väl alla frågor eg men denna får jag så sällan). Ja oskyddat sex kan innebära att du får en könssjukdom under förutsättning att den du har oskyddat sex med har någon sjukdom. Gå till ungdomsmottagningen och testa dig! Det är viktigt att se till att du inte blir sjuk och också lika viktigt att du vet säkert att du inte sprider vidare något till någon annan. Se så! Iväg med dig nu <3

Här kan du läsa mer om könssjukdomar:

https://konssjukdomar.se/

Angående de du frågar om kan jag skriva lite kort:
Herpes
Om din partner har herpes och hade herpesblåsor kring munnen när ni låg kan hans munherpes smittat till ditt kön och/eller din mun om ni hånglade. Men om han inte hade några synliga blåsor kring mun eller kön är risken otroligt liten att just herpes smittats. 

HIV
HIV är det ju värre med för det syns ju inte. Enklaste sättet är faktiskt att bara gå och testa sig. Det är ett enkelt blodprov och bättre att veta säkert. 


    Visningar : 869

    Senaste frågorna

    Se Alla