user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Tjej 16. Är det konstigt att jag mår dåligt över en komplimang? Idag på skolan så gick en kille förbi mig och sa när han såg mig ”min kompis tycker du är riktigt snygg och har stor röv” sen vände han sig till sin kompis och sa ” visst är det hon?” Och han instämde. Är det konstigt att jag blev riktigt ledsen av det och direkt osäker och medveten om hur jag ser ut. Gick in på en toa och grät. Men fattar inte riktigt varför. Dom var ju inte taskiga? Det var ju en komplimang antar jag, gjorde som fel? Elr är det bara jag som över reagerar?


SVAR

Hej kära du,
Känner igen mig. Att plötsligt bli jätte medveten om sin kropp och utseende är jobbigt. Det är lite som att man plötsligt inser att den som ger komplimangen har kollat på en, när man inte visste om det. Det kan upplevas lite integritetskränkande helt enkelt. 

Kanske spelade ordvalet roll också? Stor röv kanske inte är något som du själv tycker låter bra eller inte är en del av din kropp som är nöjd med. Då kan det kännas konstigt att någon annan gör det. 

Du överreagerar inte. Du reagerar bara, det gör vi. Om du tycker det var en kränkande grej att säga till dig kan du lägga på lite ilska och irritation i din reaktion =) Om du tror att komplimangen var genuin och du nån stans också blev glad av den kan du ju sträcka på dig och tänka "stor snygg röv" liksom. 
Kom ihåg: Det är du som bestämmer hur du känner. De kanske inte menade att vara taskiga, men om du upplevde det så är den reaktionen din och du har all rätt i världen att känna som du känner. 

Om jag nu hade fått säga något till mig själv som 16 åring hade det varit. Förutsätt att folk tycker du är bra. Var snäll. Våga säg ifrån. Och. Det mesta spelar inte så stor roll i längden. <3


Visningar : 834

Senaste frågorna

Se Alla