user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej Jag och min kille har varit ihop i 6 månader nu. Och jag älskar verkligen honom. Han är dock väldigt upptagen, hela tiden. 4-5 träningar i veckan + högpresterande i skolan + matcher med träningen varje helg. Han säger att han inte är stressad men man märker det tydligt. Jag vill ju vara med honom ofta, men nu blir det knappt en gång i veckan och när vi ses så märker man att han tänker på skolarbetena. De e klart jag börjat undra om han fortfarande gillar mig för vi snackar inte lika ofta nu och han tar inte lika många initiativ till att träffas. Nästintill inga. Har snackat med hnm om det men han säger att ”det bara är så fullt upp nu”. Vilket jag vet är sant. Men vad ska jag göra? Kan inte direkt tvinga honom och det är bra att han fokuserar på sig själv också. Han skriver att han älskar mig varje dag och när vi är med varandra ser han till att alltid visa det också. Vet bara inte hur jag ska göra för, kan må dåligt av frånvaron ibland. Är det jag som är för på eller är det normalt? Hur kan jag göra, har ju snackat med hnm men på den fronten finns det inte direkt ngn förbättring? Kanske borde hitta annat att göra också, typ börja träna igen. Vet ej, men jag tycker i alla fall att det är jobbigt. När jag sagt hur jag känner tidigare har han även sagt ”förlåt det var verkligen inte mening att du ska känna såhär och vet att jag är med dig mindre än jag borde och vill. Men måste prioritera rätt.”


SVAR

Hej,
Jag tycker det låter som han har mycket höga krav på sig själv och bestämt sig för att prestera bra på alla möjliga plan. 

Du kan som du säger inte tvinga honom till något och det blir aldrig något bra av det. Du behöver helt enkelt fokusera på vad DU vill och hur DU vill ha det i en relation. Vi föreställer oss nog, de flesta av oss att en ska ses en viss mängd tid och så vidare. Men så behöver det inte vara. Alla relationer ser olika ut och det kan fungera på de mest skiftande sätt. Om du tycker det är svårt att hantera situationen som den är nu så tycker jag du ska förändra den. Hur du ska förändra den är en annan fråga. Om du vill försöka få det att fortsätta fungera med din kille tror jag du behöver fylla din tid också, på ditt sätt med saker som gör dig glad och som är viktiga för dig. Det är ju helt normalt att tycka det är jobbigt att vara den som vill ses mer och bli avvisad för träning och skolarbete. Men det ligger lite sanning i "måste prioritera rätt". Om han tycker detta är rätt så tycker han det och du behöver själv veta hur du vill prioritera. 

Men börja med att göra dina egna grejer. Då klarnar huvudet och det blir inte samma desperata känsla av att ses när han inte vill/hinner. 

Sen tycker jag att det låter som han jobbar lite för hårt på att göra det absolut mest rätta med sitt liv. Det kan bli problem när man sätter så höga krav på sig själv. Kan skapa stress och ångest. Men alla är olika och det är inte någon annan än han själv som kan bestämma sig för att göra saker på annat sätt. Samma gäller för dig. Du får fundera över hur du vill ha din tid och din relation. 

Jag hoppas detta gav dig något. 

<3


Visningar : 900

Senaste frågorna

Se Alla