user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej! Vill ha tips på hur jag koncentrera mig bättre på det jag gör/ vad som helst. Vill ha tips på hur kan göra för att minska mina tvång. Har ADHD och Autism också är det nåt fel att ha det? Vill ha tips på hur jag tänka positivare om mina diagnoser.


SVAR

Hej,
Jag fick din fråga och ser direkt att jag behöver ha någon som kan detta bättre än mig för att verkligen ge dig rätt hjälp. Men du ska först få det jag kan ge dig.

Jag känner så många med ADHD, autism eller båda. Det är absolut inget om helst fel med att vara den man är. Så är det bara. Men det kan finnas många saker folk omkring en och en själv kan göra för att göra det lite lättare när världen ibland liksom inte är byggd för dig. Det är just sånna praktiska saker som jag behöver få veta av något proffs. En grej som jag har gjort dock som själv har diagnos är att kolla på filmer och läst böcker som handlar om folk med samma diagnos som mig. Visst är det "bara" på film och så, men det kan ibland iaf hjälpa mig att liksom se mig själv lite utifrån. Mycket underlättas också om en har en familj som stöttar mycket, men det har ju inte alla och vissa har det men det hjälper helt enkelt inte ändå. Hur ser det ut i din familjesituation?

Jag vet inte vad du har haft för läkarkontakter och så innan. Men det hör till att vi som får diagnoser ska ha möjlighet att träffa någon att bara prata med om annat än själva diagnosen. Prata om annat än medicinering och sånt. Har du någon sådan kontakt? Annars tycker jag att någon vuxen i din närhet för hjälpa dig hitta en sådan person att prata med. 

Hör gärna av dig igen!


Visningar : 830

Senaste frågorna

Se Alla