user-image
Okänd
Tjej ,41 år

Hej Alice, Jag är orolig för hur det ska gå i skolan nu när jag måste plugga hemmifrån. Det är svårt att fokusera, så mycket annat att grubbla över. Hoppas du har några bra tips.


SVAR

Hej!
Jag är först och främst ledsen för ett sent svar. Det är en hel massa som ska hända på kort tid här på ungdomar.se och Fryshuset just nu. Men jag förstår VERKLIGEN att det är tufft just nu. Speciellt för oss som lätt hamnar i grubblerier. Jag sitter hemma och jobbar sedan snart 3 veckor och det är verkligen svårt. Vissa dagar får jag nästan inget gjort. Men jag börjar få ordning på det. Så jag har några frågor och några tips till dig. 

1. Är du ensam hemma på dagarna?
Om du är det behöver du ha rutiner. Hitta en speciell plats som du använder för att sitta och plugga. Du kan till och med lägga upp ett schema för sig själv. I vanliga fall möter du ju folk i skolan hela tiden. Det är inget som du får nu.Men det betyder ju inte att du inte behöver det. Har du några ställen online du brukar hänga på? Discord, Google hangout eller annat. Gärna där du kan använda video också. Ta sociala pauser. Hitta någon/några som också vill plugga men som behöver lite häng och bestäm när ni har rast och ha rasten tillsammans. Jag har en Discord-kanal som iofs inte alls är mina kollegor eller liknande, men de är snälla och från hela världen och ajg kan gå in där och bara säga: Ahhh jag är så okoncentrerad idag! Vad har ni för er idag? Vad händer? Bla bla, prat om det vanliga. Ibland ber jag de hjälpa mig att avsluta också =) så jag inte sitter där resten av dagen. 

2. Bor du så du kan gå ut utan att vara bland en massa folk? 
Om du inte kan gå, typ om du sitter i rullstol eller så, byt ut gå mot rulla =) Jag har den stora ynnesten att bo nära en skog. Om du har möjlighet gör nått gott att äta som du kan ta med dig och gå ut och gå på lunchen. Det rensar hjärnan och gör det lättare att fokusera. 

3. Gillar du musik utan text? 
Jag låter kanske urgammal nu, men jag älskar klassisk musik och mycket elektronisk musik. Det mesta jag lyssnar på har ingen text. Sånt kan jag lyssna på när jag jobbar. Text gör mig bara förvirrad. Prova om du inte provat. Jag kan rekommendera Mozart. Det mesta känns bekant men ändå nytt. En gammal goding är Air och något nyare är Fuck Buttons skivan Surf Solar, men det är extremt intensivt så den får du ta när det verkligen är tempo som gäller. 

<3


Visningar : 1003

Senaste frågorna

Se Alla