user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej! Jag är en tjej på 11 år (08) och ska fylla tolv i år. Jag har börjat få känslor för en 15 årig kille. Han är 05 och har nyss fyllt år. Problemet är att han är min brorsas kompis. Denna kille har även en lillasyster som är min bästa vän. Vet verkligen inte hur jag ska bete mig och hur jag ska reagera på allt.


SVAR

Hej min vän,
Det är så svårt att säga hur du ska reagera. Du är den du är och de andra också. Jag känner inte någon av er men jag ska ge dig det jag tänker och känner när jag läser din fråga. 

Har du någon idé om hur han känner? Det är avgörande men det jag skriver nedan vill jag verkligen att du läser noga. Det är oerhört viktigt!

När du är 11 år är det viktigt att du kommer ihåg att du verkligen på så väldigt många sätt fortfarande är ett barn. Både i kropp och i känslig och tankar. Jag vet så väl att det kanske absolut inte känns så för dig. Men här måste jag be dig tro mig. Att engagera sig i en relation med en kille som är halvvägs genom puberteten redan kommer vara svårt och på vissa sätt också "farligt". Hans övertag i att vara en äldre kille kan lätt slå fel. Det behöver inte vara så "allvarliga" grejer. Det räcker med att du är i underläge och det kommer påverka din möjlighet att ha en sund relation.

Att ha känslor är knepigt, för de vill liksom inte gå med på att resoneras med. Känslorna lyssnar inte när man pratar med de. Jag vill ändå uppmana dig till att låta det vara en crush på avstånd. Försök att inte vara med för mycket där han är med. Fokusera på andra saker. SKriv dagbok. Det brukar hjälpa :). 

Hör gärna av dig igen om du känner att du behöver mer stöd i att hantera detta på ett sätt som är så bra som möjligt för dig. Det är det som är ABSOLUT viktigaste här! Ta hand om dig, var snäll mot dig själv och prata med någon du litar på om det. 

<3


Visningar : 1307

Senaste frågorna

Se Alla