user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej. Jag är 15 och det är inget bra hemma. Bråkar med min styvmor som hela tiden skyller allt på mej. Jag skall in på psyket och jag är beskylld för att ofreda min styvsyster som är 19, Jag får heller inte träna fotboll och dom har gömt mina fotbollsskor. Kan jag flytta till farmor och farfar?


SVAR

Hej,
Det låter som du har det otroligt jobbigt just nu. Om det är ditt eget val att bli inlagd på psykiatrisk avdelning kanske det kan fungera som en paus i kaoset? En möjlighet att fundera och eventuellt få lite ro att se om det går att ordna med flytt. Det finns inget direkt generellt som skulle hindra dig från att bo hos någon annan. Men det går inte utan att dina föräldrar går med på det dessvärre. Det låter också på dig som att situationen är tillräckligt allvarligt för att du absolut behöver någon professionell som hjälper dig. jag är ju "bara" en medmänniska och har ingen utbildning eller så i att hjälpa personer i din situation. 

Finns det någon annan vuxen som du känner du kan prata med? Skulle du kunna tänka dig att ta kontakt med den personen i så fall? Jag hoppas att det ska gå att komma vidare och förbi detta. Jag hoppas också att du kna få professionell hjälp. Du kan på egen hand faktiskt kontakta BRIS som hjälper dig att hitta rätt vidare. De har en chat så man behöver inte ringa eller gå till nån mottagning för att få stöd och råd. 

Allt gott och hör av dig igen om det fortsätter vara kaos. 

<3


Visningar : 932

Senaste frågorna

Se Alla