user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! Det senaste har jag verkligen, alltså verkligen, fått tillbaka mitt musikaliska intresse. Med detta har det dock kommit drömmar om framtiden jag aldrig tidigare haft – trots att jag tidigare faktiskt varit väldigt intresserad av musik. Jag älskar att sjunga. Tror jag i nuläget har en bra röst men som är rätt så medel (asså medelbra av bra sångröster. Jag tkr iaf inte den är speciell). Jag är bra på att hålla mig i pitch och har naturligt gehör, men har svårt att gå utanför min naturliga ton om man säger så. Har då börjat drömma om att bli artist, vilket ALDRIG ens legat på kartan innan. Även fast jag sjungit sen jag varit liten så har jag verkligen inte velat det. Men nu det senaste är det de ända jag tänker på typ. Grejen är dock att jag inte vill vara en ”svensk artist”. Behöver inte vara en världsartist eller så, om ens det (men man får ju drömma stort), men jag vet inte det känns som man inte kan komma vidare om man har stämpeln Svensk artist typ. Såklart så är det svårt att komma till toppen i Sverige, men jag personligen kan inte se mig själv bo kvar i Sverige hela mitt liv heller. Hur vågar man ta steget att försöka? Jag är inte lika intresserad av att stå på scen och sådant utan mer att sitta studio och bara skriva skriva skriva. Så idol elr ngt liknande är ju inte för mig. Ibland känner jag bara att jag behöver prata ut lite, speciellt nu när jag är i karantän, så detta kanske inte riktigt är en fråga men skulle uppskatta ett svar ändå som reflekterar det jag skrivit.


SVAR

Självklart ska du drömma! Och också köra!

Enklaste stegen?
1. snacka med någon annan artist som börjat hemma, ensam och hoppat över Idol. 
2. Skaffa något enkelt att spela in med hemma. Men också 
3. Inspiration och input är viktigt även om man inte vill köra i band eller stå på scen. Så bra om du kan hitta några som du gillar att lyssna på när de pratar om musik, några som du skulle kunna tänka dig att spela/sjunga för när du är mitt i processen och några vars åsikter du klarar av att höra även om de är kritiska. Det låter som världens bästa vänner, men det behöver det VERKLIGEN inte vara. Leta på nätet efter bra communities. Är du tjej kan det finnas en poäng att söka dig till grupper med flest eller bara tjejer. Det är inte ovanligt att en känner sig lite mindre stressad av att dela sina grejer i en sån grupp. 

Spela in med mobilen om det är så! Bara du börjar skriva och testa. Gör något varje dag. Något litet, något som du gjorde igår som du gör igen eller någon liten eller stor idé Det låter inte som det konstnärliga geniet men tro mig, artisteri oavsett vad det gäller är en del jobb. Och varje minut du sysselsätter din hjärna med låtar, melodier, texter och inspelning kommer ta dig närmare drömmen. 

Kolla på Laleh exempelvis. Förutom sin scenkarriär är hon en låtskrivare och producent av VÄRLDSKLASS. Bor i USA och gör det mesta av sitt jobb i studio. 

<3 ser fram emot en demo. glöm inte bort mig när det är dags att få ut en sån.  


Visningar : 991

Senaste frågorna

Se Alla