user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej jag är en tjej som inte vet sin sexualitet alltså om jag är hetero bi eller om jag bara är rädd för att jag har ljugit för mig själv i hela mitt liv. Jag kom på för några månader sedan att det fanns något som hette bisexuell. Jag har aldrig tänkt på detta innan, varit kär i en tjej, velat ha samlag med en tjej eller velat ha något med en tjej att göra. Men för några månader sedan (jag vet inte när jag kom på det) så märkte jag att jag nog blev kåt eller något när jag var liten av tjejer (Som jag sa så skulle jag inte vela ha något med tjejer att göra så jag blev förvirrad). Jag blev väldigt förvirrad och visste inte vad det var så jag började söka omkring. Det stod att antingen var jag bisexuell eller så är det vanligt eller att jag har jag något problem/sjukdom så jag behöver söka hjälp. Jag blev bara mer och mer förvirrad så jag började bryta ner i tårar och var deprimerad eller nedstämd i perioder och sånt. Jag frågade mina föräldrar men de hade inte frågat om sin sexualitet i min ålder eller något sånt så de visste inte hur de skulle hjälpa mig. Min mamma sa att jag inte kunde vara bisexuell för att jag inte vill det och har aldrig varit kär i en tjej innan och sånt (det är sant men min hjärna vill inte sluta övertänka). Det dämpade tankarna lite i några dagar sen blev det samma igen så jag vågade inte se en enda tjej på internet eller i verkligheten. Jag började ha tvångstankar som fick mig att tänka – jag vill vara ihop med henne och sånt Men jag ville inte alls alls det påriktigt. Jag började övertänka och tänka: – men om jag inte är hetero så skulle aldrig detta ha hänt mig. Jag var väldigt rädd att jag helt plötsligt skulle bli kär i en tjej och sånt. Så när jag är rädd för det så börjar jag säga till mig själv för att lugna mig själv att: – det är du inte annars så hade du känt detta och detta och det gör du inte. Men när jag gjorde så så började jag känna på de sätten och sånt så då blev jag mer nere eller deprimerad för att jag inte visste vad som hände med mig. Jag läste om något som heter hocd som stämmer in helt perfekt förutom att det inte står något om att det är vanligt att känna sig kåt eller vad det nu är. Så jag vet inte vad jag ska tro längre och jag håller på att få hjälp och se om jag har ocd men om jag inte har det så vet jag inte vad jag kommer göra med mig själv…. snälla hjälp mig jag har börjat känna mig helt mordisk om någon anledning om att om jag inte är det så kommer jag döda mig själv och sånt. Så det stressar upp mig mer att jag är kapabel att tänka att jag skulle skada mig själv eller något. SNÄLLA HJÄLP MIG JAG VILL SNART SÄTTA IN MIG I PHYKET FÖR ATT JAG ÄR SÅ RÄDD ATT JAG KOMMER SKADA MIG SJÄLV


SVAR

Hej
Jag vill börja med att säga att dina tankar inte är ovanliga. Men även om många andra tänker och funderar som du så gör inte det dina problem mindre viktiga. Ibland är det skönt att veta att man inte är ensam men det är också viktigt att få vara unik. Och det är du. 

Sen vill jag ta upp ditt avslut med att du känner dig som galen och som du själv beskriver som mordisk. Om du har allvarliga tankar om att skada dig själv så vill jag att du tar kontakt med en vuxen person. Antingen någon i din närhet som du känner förtroende för eller en professionell person på t ex ungdomsmottagningen. Det ska finnas en i varje kommun. Leta på umo.se var din närmaste finns. 

Ang din fråga om man kan vara bisexuell och ändå inte vilja vara det så tror jag det. För det finns många fördomar kring detta och därför kan rädslan göra att vi inte vill erkänna det ens för oss själva. Vad är det som skulle vara svårast med att vara bisexuell? Vad skrämmer dig? 

Sen tror jag att man kan tänka på någon av samma kön och bli nyfiken på den rent sexuellt utan att man identifierar sig som bisexuell. Många hävdar att de blir kära eller tända på en person och inte ett kön. Kanske är det så för dig? 

Hoppas att mitt svar ger sig något att gå vidare med i dina funderingar eller kontakt med någon  där du befinner dig. Att prata öppet om sina tankar och känslor med någon  man är trygg med hjälper alltid. 

Hör gärna av dig igen om du vill. 
Allt gott, Maria 


Visningar : 1086

Senaste frågorna

Se Alla